Tricot Chic

 

Tricot Chic werd in 1972 opgericht in Paderno d’Adda, als een producent van pret-à-portervrouwen met een specialisatie in gebreide kleding. 
De “knowhow” van Tricot Chic wordt sindsdien geïdentificeerd in een bijzonder geavanceerde verwerking, gemaakt op machines die nog steeds handmatig zijn, in verrassende combinaties van fijne garens en technische weefsels, kostbaar kantwerk, geperforeerd leer en zachte vacht. 
De hele productie wordt gekenmerkt door een sterke ambachtelijke en onderzoeksb connotatie, met kostbare bewerkingen van zeldzame complexiteit en schoonheid, die in staat zijn driedimensionale effecten van de materialen te creëren.

Vandaag houdt het bedrijf zijn productie stevig verankerd in Italië. Made in Italy is van het begin tot het ontstaan ​​van de collecties na verloop van tijd een van de meest ingrijpende waarden en een fundamentele troef voor de internationale markten, die de creativiteit van de Italiaanse mode waarderen. 
Het bedrijf, dankzij zijn ervaring en familiebanden, verandert vandaag, met een magere en sterk dynamische structuur, aan de belangrijkste internationale referentiemarkten zoals Noord-Europa, Rusland, de VS, Japan, en bevestigt zijn identiteit als een modemerk dat het combineert verfijning en modetrends in een mix van grote originaliteit.